Nieuwe Ouders

Wat leuk dat u interesse hebt in de Paulusschool.
Een eerste kennismaking kan zijn, door in november en maart de scholen van Abcoude, waaronder de Paulusschool, op een open ochtend te bezoeken. De data worden aangekondigd via aanplakbiljetten in het dorp en via de regionale bladen. Voor dit schooljaar zijn de open ochtenden op woensdag 21 november 2018 en woensdag 13 maart 2019.
Op de open ochtend van de Paulusschool leiden ouders u rond en kunt u een kijkje nemen in alle groepen. Daarnaast kunt u natuurlijk informeren bij andere ouders die al kinderen op de Paulusschool hebben.

U kunt ook een mail sturen naar mij, Jeannette ter Laak Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ik ben locatiedirecteur van de Paulusschool en kan u vertellen over de plaatsingsmogelijkheden van uw kind. Uiteraard is het ook mogelijk om een persoonlijk gesprek te hebben.
Op verzoek krijgt u een aanmeldformulier. Als het door u ingevulde en ondertekende formulier ontvangen is, krijgt u een bevestiging van aanmelding* van uw kind op de Paulusschool. Op dit moment hebben we drie kleutergroepen en de kinderen worden door ons om en om ingedeeld. Zo houden we een gelijke instroom. Broertjes en zusjes worden niet bij elkaar geplaatst. Als u uw kind wilt laten wennen aan de basisschool, mag het voor de verjaardag in het totaal vijf keer een dagdeel op school komen. Uitzondering daarop zijn de laatste vier weken van het schooljaar.

Wanneer kinderen van een andere school komen, neemt de intern begeleider, Brigitte Kuipers, voor de nodige informatie contact op met deze school. Ook kan zij een observatie of een onderzoek doen om het niveau van uw kind vast te stellen. De directie is verantwoordelijk voor plaatsing van uw kind(eren) in een bepaalde groep. Dat gebeurt in overleg met de intern begeleider. Het komt voor dat we uw kind niet in een groep kunnen plaatsen vanwege organisatorische (bijvoorbeeld in geval van een grote groep) of onderwijskundige redenen (bijvoorbeeld in geval van een groep met veel leerlingen die extra aandacht nodig hebben). Uiteraard ontvangt u daarover van ons zo snel mogelijk bericht.

*Met de Wet Passenderwijs is de aanmeldprocedure van basisscholen veranderd. In het tweede deel van onze Paulusgids, bij Toelatingsbeleid- en procedure (blz. 41 en 42) kunt u daar meer over lezen.